PGO – Persoonlijke Gezondheids Omgeving

Home » Project introductie » PGO

Een PGO is een zogeheten Persoonlijke Gezondheid Omgeving. Het is het best te begrijpen als een digitale datakluis, waar u al uw gezondheidsgegevens in bewaart. De overheid stimuleert dat elke Nederlandse burger in de toekomst over zo’n PGO beschikt. De bedoeling is dat u via uw PGO al uw gezondheidsdata kunt inzien en beheren. Op één plek. Via een app op uw telefoon of iPad, of pc.  Lees hier meer informatie over PGO’s. Of bekijk de animatie van de Patiëntenfederatie onderaan deze pagina.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende PGO’s ontwikkeld. Ze hebben ieder hun eigen sterke punten. Sommige ervan stellen u ook in staat om afspraken te maken met uw behandelaars, met andere kunt u uw eigen meetgegevens van bijvoorbeeld smartwatches of weegschalen makkelijk opslaan. De verwachting is dat de PGO’s zich de komende jaren sterk zullen ontwikkelen. In de wet is tevens vastgelegd dat u nooit vast zit aan een bepaalde PGO. Dus als u niet blij bent met een bepaalde PGO, stapt u gewoon over naar een andere. Door een regeling van de overheid kunt u kosteloos gebruik maken van een PGO naar keuze.

Stichting Mijn Data Onze Gezondheid is voorstander van het gebruik van PGO’s. Wij zien een PGO als een essentieel puzzelstukje dat daadwerkelijke regie van burgers over hun eigen gezondheidsgegevens dichterbij brengt.

In het project Leren van vroegbehandeling COVID19 in de eerste lijn maken we dan ook gebruik van een PGO. De eerste PGO die samenwerkt met Artsen Covid Collectief en MD|OG, is Selfcare. Op haar eigen site geeft SelfCare een praktische uitleg wat u moet doen om kosteloos een account aan te maken binnen de context van het project. Klik daarvoor op deze link. We verwachten dat gaande het project andere PGO’s gaan volgen.

Mijn data | Onze gezondheid


MD|OG brengt de data, kennis en inzichten van burgers rondom hun eigen gezondheid tot waarde
 
Steun ons

LAATSTE ARTIKELEN


TWEETS

Twitter feed is not available at the moment.